vrijdag 10 juni 2016

Schaapjes dartelen vrolijk op de weide!

Eindelijk op de weide
Afgelopen weekend hebben we de schaapjes (Suzanne en Charlotte) dan eindelijk op de weide gezet waar ze nu vrolijk ronddartelen. Na de achtervolging van enkele weken geleden zijn we geleerd en hebben we een vaste omheining laten zetten met gekapte kastanjepaaltjes en schapendraad. Voorlopig mogen ze op het weitje achteraan omdat dit de koele kant is en dus lekker fris is tijdens de zomermaanden. In september wordt de winterweide dan klaargemaakt zodat ze tijdens de wintermaanden lekker warm op het zuiden zitten.

Hoefjes bijknippen
Maar eerst moeten de hoefjes nog gekapt worden. Na vier maanden was er nog niet zoveel groei aanwezig, maar nu we ze in handen hebben kunnen we er net zogoed van profiteren om de hoefjes wat bij te knippen vooraleer ze op de wei gaan.

En ze krijgen ook nog een natuurlijk ontwormingsmiddel, heel eenvoudig hoor. Ik snij twee wortelen tamelijk fijn anders hebben ze moeite om dit stuk te bijten en twee knoflooktenen heel fijn. Alles goed met de handen door elkaar wrijven zodat de knoflook goed rondom de wortelen zit. De kleine Charlotte duwt Suzanne opzij want die wil er altijd als eerste bij zijn. Dit geef ik 2 a 3 keer per week. Natuurlijk hou ik alles goed in de gaten. Ik heb ergens gelezen dat diatomeeënaarde ook heel goed zou zijn als ontwormingsmiddel. Iemand ervaring hiermee?

En nu heerlijk genieten van de schaapjes, want het is toch leuker om ze vrolijk te zien rond huppelen in de weide dan in een stalletje natuurlijk.

Tot de volgende
Groeten van Wim en Gertrude van
Le Potager Heureux


1 opmerking:

Greta Jonckheere zei

Proficiat een super realisatie op zeer korte tijd! De natuur is toch fantastisch. Jullie zijn een voorbeeld voor iedereen. Veel geluk met jullie gezond levensproject. 😍😎😘